HTML

Le petit fils de la mer

Franciaország előtt, alatt és után

Friss topikok

  • Andris(kivételesen nincs teljes név): Igazából végigolvastam a blogodat és a visszatérő gondolatokra (is) reagáltam így. Hogy nekem meg ... (2012.02.28. 19:10) Gute Nacht Freunde
  • barby00000: Vasil! Troll vagyok, bizony, és éjszaka az ágyad alól foglak ijesztgetni egy ősemberbunkóval. ;) K... (2012.02.27. 18:06) Karácsonyi meglepetés
  • barby00000: Két dolog. 1.Az EU essen szét, pusztuljon a nyomorult libsik rózsaszín f**gálma. 2.Olyan fejjel, m... (2012.02.27. 06:28) Válságban van-e az európai jobboldal?
  • barby00000: Csak a kiválasztottaknak van munkája. Mások tengődnek vagy éheznek. (2012.02.27. 06:25) Kedves Naplóm!
  • barby00000: Nézd! Én látom benned a férfiasságot. Például a bajuszod. Ezzel csak az a gond, hogy ezáltal sok n... (2012.02.27. 06:23) Minek örül(j)ünk

Válságban van-e az európai jobboldal?

2012.02.19. 23:41 Vaeltaja

 

Forrás: Le Figaro

A fearful thinking egy olyan lélektani folyamat, melynek hatására egy veleszületett vagy tanult félelem értelmében lát az egyén mintdent, ami körülötte folyik: más szóval, annak jeléül értelmez mindent, hogy bekövetkezik az, amitől fél.

A félelem pedig a szervezet énvédő reakciója: olyan, mint a fájdalom és a rá kondicionált kerülése pl. forró tárgyaknak, ragadozó állatoknak, szakadékknak stb.

Az, hogy éppen a featful vagy a wishful thinking lesz úrrá rajtunk egy adott helyzetben, a mindenkori körülményekről függ, a félelem vagy a vágy erősségétől, de ugyancsak attól, melyik reálisabb – az, amitől félünk, vagy az, amire vágyunk.

Bizonyos esetekben a wishful és a fearful thinking akár cselekedeteinket is befolyásolhatja, félénkebbé illetve bátrabbá téve minket.

De miért hozom szóba ezeket?

Azért kérem szépen, mert az elmúlt nap néhány olyan eseményt hozott, melyet a fearful thinking hatása alatt levők könnyen rossz jelnek értelmezhet, ami az európai jobboldal jövőjét illeti.

Először is, egy és ugyanazon a napon - pénteken – lemondott Christian Wulff német államfő, a magyar kormány pedig bedőlt az európai baloldal, az Európai Bizottság zsarolásának – bár hallani hallottunk róla már előtte is, pénteken küldték el a szerződéssértési eljárásra reflektáló leveleket, valamint akkor hirdették ki azt is, hogy a kormány visszahívja figyelőjét a Nemzeti Jegybank pénzpolitikai tanácsából.

Tegnap Nicolas Sarkozy francia államfő kijelentette, hogy Angela Merkel német kancellár (akinek trónörökösének tekintették sokan Wulffot) nem vesz részt kampányában.

Franciaországban mellesleg fej fej mellett halad a két főpretendens, ám a szocialista Hollande vezet, ha csak néhány százalékkal is. És tudjuk nagyon jól, hogy néhány százalék is elég a győzelemhez, és annak, aki a győztesnél csak néhány százalékkal kevesebbet kapott, nem jár sok.

Azért hagyja ki Sarko a kancellárasszonyt kampányából, mert attól tart, lejáratná?

Szézesik-e a jobboldal?

Persze, hogy nem, Szó se lehet róla.

Instabilitás jelei azért látszanak már itt-ott-amott, például abban, ahogy a mai nap nem állt ki egységesen Orbán mellett az Európai néppárt, sőt Viviane Reding egyenest kijelentette, hogy nem támogatja.

De visszatérve rövid eszmefuttatásunk elejére – a félelem egy énvédő reakciója egy szervezetnek. Ha valamitől félünk, mindent meg kell tennünk, ami tőlünk telik, hogy azt elkerüljük.  

1 komment

Címkék: politika eu európai unió orbán viktor külügy christian európai néppárt nicholas sarkozy epp wishful thinking wulff angela merkl françois hollande fearful thinking politikai lélektan

A bejegyzés trackback címe:

https://vaszil.blog.hu/api/trackback/id/tr974137130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barby00000 2012.02.27. 06:28:27

Két dolog.
1.Az EU essen szét, pusztuljon a nyomorult libsik rózsaszín f**gálma.
2.Olyan fejjel, mint ami neki van, ne csodálkozzon, ha vereséget szenved.
süti beállítások módosítása